Wanneer je binnenkort gaat verbouwen dan heb je waarschijnlijk heel veel afval. Je kunt er dan voor kiezen om dat afval zelf de hele tijd naar het stort te brengen. Als je daarvoor kiest dan ben je tussendoor waarschijnlijk de hele tijd veel tijd kwijt. Een ritje kost je toch al snel tussen de tien minuten en een half uur. Bovendien moet je bij iedere keer dat je naar het stort gaat betalen. Niet alleen je afval betaal je dan, maar ook je benzine kost je steeds geld. Dat is zonde. Je kunt er dan beter voor kiezen om een container te laten komen. Met een container heb je de ruimte voor al je afval en deze staat ook nog eens gewoon voor je huis. Daarbij wordt de container altijd geleverd en ook weer opgehaald als deze vol is. Dat is nog eens handig. Maar welke container heb je nodig bij je verbouwing? Een puincontainer of een bouwcontainer? In dit artikel vertellen we je het verschil tussen deze twee. Zo weet je na het lezen van dit artikel precies welke container je nodig hebt.
Puincontainer
Een puincontainer huren is een goede keuze bij een verbouwing. In een puincontainer mogen namelijk stenen, bakstenen, metselpuin, grindtegels en dakpannen. Dit is wel echt het grote puin zoals je kunt lezen. Er mag in deze container bijvoorbeeld geen gips, asfalt of dakgrind. Ook ander afval dan puin mag er niet in en puinzakken en asbest of vergelijkend materiaal zijn ook verboden. De puincontainer is te huren in 3 m3, 6 m3, 10 m3 of een gesloten 10 m3. Zo heb je altijd een container van het formaat wat bij je past.
Lees ook: Het verschil tussen witte en bruine eieren.
Bouwcontainer
Een bouwcontainer is ook wel een goede keuze bij een verbouwing. Hier mag je net wat andere dingen in gooien dan bij de puincontainer. In deze container mogen bijvoorbeeld dingen als glas, grofvuil, vloerbedekking, papier en karton, gips, gibo, plastic en kunstof, hout en puin. Ook matrassen mogen hier in. Let wel op dat deze matrassen met een toeslag in deze container mogen. Deze container is ook te huren in 3 m3, 6 m3, 10 m3 of een gesloten 10 m3.
Verschil
Het verschil tussen deze containers is dus echt dat er net wat andere dingen in mogen. Het is maar net wat je gaat doen bij je verbouwing. Op de website waar je een container gaat huren kun je alle eisen zien en kun je een goede keuze maken. Veel succes met de verbouwing.
Bekijk ook: Verschil tussen verhuizen en verbouwen
Het kostenplaatje
Het huren van een container biedt niet alleen gemak, maar kan ook kostenbesparend zijn. Als je ervoor kiest om al je afval zelf naar het stort te brengen, moet je rekening houden met meerdere ritten. Dit betekent niet alleen dat je telkens opnieuw betaalt voor het storten van het afval, maar ook dat je brandstofkosten oploopt. Daarnaast kost het je veel tijd die je beter kunt besteden aan de verbouwing zelf. Een container voor de deur bespaart je al deze moeite. Je kunt al het afval direct in de container deponeren zonder tussendoor te hoeven rijden. Bovendien worden de kosten voor het ophalen en afvoeren van de container vaak vooraf duidelijk, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dit maakt het hele proces een stuk efficiënter en overzichtelijker.
Milieuvriendelijke afvalverwerking
Naast het gemak en de kostenbesparing, zorgt het huren van een container ook voor een milieuvriendelijkere verwerking van je afval. Containers worden na het ophalen naar speciale verwerkingscentra gebracht, waar het afval op een milieuvriendelijke manier wordt gesorteerd en verwerkt. Dit is belangrijk omdat niet al het afval op dezelfde manier verwerkt mag worden. Bouw- en sloopafval kunnen schadelijke stoffen bevatten die specifieke verwerkingsmethoden vereisen. Door gebruik te maken van een container zorg je ervoor dat je afval op de juiste manier wordt gescheiden en verwerkt, wat bijdraagt aan een duurzamere verbouwing. Dit vermindert de impact op het milieu en helpt je bij het verantwoord afvoeren van je afval.