Je autotheorie halen lijkt het makkelijkst, maar daar kun je je ernstig in vergissen. Leren is dus zeker aan te raden, want er zijn altijd een paar vragen die bepalen of je slaagt of zakt. Deze strikvragen beantwoord je alleen goed als je je voor je gaat leren en oefenen voor je theorie-examen.
Cijfers om te slagen voor je autotheorie
Er komen gegarandeerd enkele vragen over cijfers voorbij, dus zorg dat je deze in je hoofd hebt. Denk bijvoorbeeld aan auto-onderdelen zoals de bandendikte en het gewicht. Natuurlijk moet je ook alles weten over snelheidslimieten. Dit komt niet alleen tijdens het theorie-examen oefenen van pas, maar dat gaat je later ook heel wat boetes besparen… Maar natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je dit weet voor je eigen veiligheid op de weg.
Inschatten om te slagen voor je autotheorie
Wees voorbereid op strikvragen en inschattingsvragen. Dit kan alleen door een theorie examen gratis te oefenen op je computer of uit het theorieboek. Een inschattingsvraag kan bijvoorbeeld zijn dat je moet aangeven of je in een bepaalde situatie gas moet geven, het gaspedaal moet loslaten of dat je moet stoppen. Wanneer je hier al goed op let tijdens de rijlessen, wordt het al een stuk makkelijker.
Voorrang verlenen
Je ontkomt er niet aan: vragen over voorrang verlenen. Ook hiervan vindt je vaak voorbeelden in je theorieboek. Waarschijnlijk weet je al veel van voorrangsregels en heb je ze ook toegepast in de praktijk. Deze vragen lijken dus makkelijk, maar zijn ze niet altijd. Op een tekening ziet het er net wat anders uit en lopen er verschillende pijlen door elkaar en heb je maar een paar seconden de tijd om te antwoorden. Beeld je in dat je daadwerkelijk op de getekende weg staat en wat je zou doen.
Lees ook Verschil tussen passief en actief koelen pc
Uitzonderingen oefenen om te slagen voor autotheorie examen
Er komen altijd vragen voorbij waarbij het gaat om een uitzonderingssituatie. De meeste theorieboeken noemen deze uitzonderingen nadrukkelijk. Het helpt dus om een lijstje te maken van zulke uitzonderingen, zodat je ze meteen herkent tijdens je echte examen. Dit scheelt ook als je twijfelt. Kwam deze niet op je lijstje voor, dan heb je waarschijnlijk te maken met een standaardsituatie.
Andere feiten
Behalve cijfers is het belangrijk om feitelijkheden te onthouden. Wat staat er bijvoorbeeld op je rijbewijs, welke soorten rijbewijzen zijn er en hoelang is een rijbewijs geldig? Wanneer je deze onthoudt en benoemt tijdens het theorie examen oefenen, kun je de vragen straks moeiteloos beantwoorden.
Bekijk ook: